16. Tilbake til landskapsmaleriet lV

Jeg har skrevet flere ganger nå at jeg er overasket over hurtigheten jeg har oppnådd i malingen. Dette er en fordel når jeg skal male ute. Motiver endrer seg fort da og øyet må oppøves til å se de viktige elementene, og så male de.

Jeg har de to siste dagene brynet meg på et motiv som jeg trodde skulle gå like greit. Min datter og hennes mann har en hytte i vakre Etnedal. Fjellområdene er fylt med små innsjøer, vannspeil som trekker himmelen ned på jord og fargelegger stemninger som er så vakre.

I dette motivet ble jeg forført av de rosa skyene som speiler seg i vannet. En deilig sommerkveldstemning i fjellet. 

Jeg har forsøkt ulike fargepaletter til dette motivet. Jeg har gitt opp en gang, begynte på nytt med intensjon om å ikke gi opp en gang til.

Motivet i s/h for å se mørke/lyse flater/partier.

Vel, jeg har fullført den nå. En merkelig kamp med fargene, med å velge ulike fargepaletter, og ikke minst løsningen på at halve bilde er fylt med strå. Jeg kunne jo utelatt det, men disse maleriene er øvelsesskisser så jeg valgte å ta de med og se på ulike løsninger for å gjengi de.

Fargene har vært på og av, skrapet vekk, lagt på nytt. Himmelen gikk merkelig greit ved andre forsøk. Mørke skyer mot en lysere himmel var en ny utfordring som jeg trengte litt tid for å løse. I tillegg skinner solnedgangslyset på deler av skyene så de er både lyse og mørke.

PROSESS DOKUMENTASJON

Dette maleriet tok 2 dager + -. Er fortsatt ikke helt enig i fargevalgene jeg har foretatt, men stopper der. Jeg kan alltid komme tilbake til motivet ved en senere anledning og se på den på nytt.

Ferdig resultat.

Leave a Reply