17. Tilbake til landskapsmaleri V

Picture of Janet Sandø-Healey

Janet Sandø-Healey

billedkunstner

Noen ganger så ligger det bilder på telefonen som jeg ikke husker å ha tatt, og som ikke har noe stedsnavn. Jeg valgte å ta fatt på dette fotografiet idag. Hvorfor? 

Jeg ville først og fremst forsøke et motiv uten vannelementet. I tillegg så liker jeg roen i dette bilde hvor dybde perspektivet ikke er så veldig langt ifra og som da gir meg en utfordring om å skape riktig dybde i bilde ved bruk av fargene. Jeg liker også den lave solen som gir de lange skyggene over jordene. Jeg legger en knapp på at dette er ifra Italia.

Jeg har brukt litt lenger tid på dette motivet. Intensjonen var å ta med litt mer detaljer som beskriver landskapet samtidig som det ikke skulle havne i pirk arbeid. 

Det gikk hurtig å plassere motivet og de ulike valørene på riktig plass, men fargemessig var det noe som ikke stemte så jeg lot det ligge igår og kom tilbake til arbeidet idag.

Idag så jeg at jeg ville ha motivet varmere. En varm solfylt sensommer senettermiddag. Jeg trengte mer varme i bildet.

 

Så dag 2 så jeg over fargeprøvene mine og fant frem til riktige fargetoner.

Jeg benyttet et palett med ultra marine blå, cadmium red medium og benzimidazolone gul. Laget en medium oransj farge som jeg da kunne blande med Ultra marine blå i ulike dempete grønntoner og overtoner. I tillegg til disse tre fargene var hvit, gul oker og brent sienna på paletten.

Jeg så at jeg måtte differensiere varmen og lot forgrunnen få mer oransje i fargetonene enn mellomgrunnen i bildet. 

Uværsskyene i bakgrunnen preger de bakerste skogrekkene. Det er kanskje nettopp den mørke himmelen i kontrast til solen som skaper et presset lys i motivet. 

Jeg er fornøyd med arbeidet, vurderingene underveis og opplever at jeg har tilegnet meg en god del fargekunnskap gjennom disse øvelsene. 

Jeg er litt usikker på de aller bakerste  jordene øverst til høyre i bildet. Kanskje skulle de ha blånet for å beholde dybden. Skal titte litt på det.

 

Leave a Reply